Ιστορία

Η ιστορία μας ξεκινάει το 1958..

Αρχικά, ήταν μια μικρή, οικογενειακή επιχείρηση...

Μέσα στα επόμενα 55 χρόνια εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες καραμελοβιομηχανίες της Ελλάδας.

Το 1958 ο πρωτοεμφανιζόμενος επιχειρηματίας Σ. Μουζάκης, ξεκινά την πρώτη του ‘βιοτεχνική’ παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων και δημιουργεί την εταιρία ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε.. Η φιλοσοφία της εποχής, που διατηρείται αναλλοίωτη μέχρι σήμερα είναι: Προϊόντα που ξεχωρίζουν για την μοναδική τους ποιότητα βασισμένα σε αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, φτιαγμένα από τις αγνότερες πρώτες ύλες, με μεράκι και επαγγελματική συνέπεια.

Το 1978, είκοσι χρόνια μετά από την πρώτη παραγωγή καραμέλας, στην πόλη της Αμαλιάδας στον νομό Ηλείας, αποφασίζεται η δυναμική επέκταση και εκβιομηχάνιση της εταιρίας. Η νέα επωνυμία της εταιρίας είναι OLYMPIC ABEE. Με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ζαχαρωδών και με την ίδια αγάπη γι’ αυτή τη δουλειά, η OLYMPIC αρχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται δυναμικά αυξάνοντας την συνολική παραγωγή προϊόντων. Σε τέσσερα μόλις χρόνια, ολοκληρώνεται το πρώτο αυτοματοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής και τυποποίησης ζαχαρωδών προϊόντων, με ιδιαίτερη έμφαση στις κατηγορίες της σκληρής καραμέλας και του gelo (ζελεδάκι). Η εξαγωγή των προϊόντων στις ξένες αγορές αποτελεί απο εκείνη κιόλας την εποχή ένα στόχο που τα αμέσως επόμενα χρόνια θα αρχίσει να κατακτάται.

Την τελευταία δεκαετία, η εταιρία μετονομάζεται σε OLYMPIC HERMES S.A. και τα τελευταία χρόνια, με νέα πλέον διοίκηση, επιτυγχάνεται η μεγάλη αναγνωρισιμότητα των προϊόντων της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

×
e-bannerespa